Sosyal Medya

Sağlık

İzmir’de 'ebola' alarmı

Afrika’da yaklaşık bin kişinin ölümüne sebep olan Ebola virüsüne karşı Türkiye’de alınan önlemlerle birlikte İzmir de alarma geçti.



Ä°zmir Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü, 112 ekipleri ile her türlü vakaya karşı hazır komuta halinde bekliyor.

Orta ve Batı Afrika kaynaklı Ebola virüsünün hızla dünyaya yayılması nedeniyle harekete geçen Ä°zmir Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü, Ä°zmir Adnan Menderes Havalimanı’nda Ebola riski taşıyan hasta giriÅŸlerine karşı 112 Ä°l Ambulans Servis BaÅŸhekimliÄŸi ve Komuta Kontrol Merkezi eÄŸitimlerini tamamlayarak oluÅŸturulan ekipleri hazır durumda bekletiyor. Herhangi bir ÅŸüpheli vakada hasta ekipler tarafından uçaktan kimse inmeden alınarak negatif basınçlı kabinlere konulacak. Ardından SaÄŸlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Ä°zmir Tepecik EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’nde izole odalarda tedavi altına alınacak.

“TÜM ÖNLEMLERÄ° ALDIK”

Ä°zmir’in Türkiye’ye önemli bir giriÅŸ kapısı olduÄŸunu belirten Ä°zmir 112 Ambulans Servis BaÅŸhekimliÄŸi ve Komuta Kontrol Merkezi BaÅŸhekimi Ä°brahim TuÄŸlu, Ä°zmir olarak gerek hava yolu gerekse deniz yolu ile giriÅŸlere karşı Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü olarak gerekli önlemleri aldıklarını ifade etti.

Ebola virüsü taşıyan hastalara gerekli müdahalenin yapılması anlamında eÄŸitimlerini tamamladıklarını belirten TuÄŸlu, “Öncelikle hava yoluyla Ä°zmir’e daha çok yurt dışından giriÅŸ olduÄŸu için havaalanına yakın iki ekibimizin eÄŸitimlerini tamamladık. Bakanlığımızın tahsis ettiÄŸi negatif basınçlı hasta taşıma kabinlerinin eÄŸitimleri verildi ve bu ekiplere dağıtıldı. Bu anlamda hazırız. Ä°nÅŸallah gelmez böyle bir virüs ama olası bir durumda da gerekli önlemler alınmıştır” dedi.

VAKALAR TEPECÄ°K HASTANESÄ°’NE GÖTÜRÜLECEK

Hastalık belirtileri taşıyan bir vaka çaÄŸrısı aldıklarında harekete geçtiklerini anlatan TuÄŸlu ÅŸöyle konuÅŸtu:

“Belirtileri taşıyan bir çaÄŸrı geldiÄŸinde eÄŸer bu virüsten ÅŸüpheleniyorsak daha uçaktan kimseyi indirmeden önce ekiplerimiz havaalanına gidiyor. Direkt uçağın içine giderek müdahale ediyorlar. Hastayı aldıktan sonra koruyucu ekipmanlarıyla beraber hastaneye götürüyoruz. Ä°limizde Tepecik EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi bu konuda yetkilendirilmiÅŸtir. Hastamızı oradaki izole odalara nakledeceÄŸiz. Gerekli önlemler hastanede alınarak tedavi baÅŸlatılacak. Ä°zmir’de ÅŸu anda 3 ekibimiz hazır. Gerekli donanımlara sahipler. Malzemeler temin edilerek eÄŸitimleri tamamlandı. Yeteri kadar malzememiz var. Ä°zmir olarak biz herhangi bir vakaya karşı hazırız.”

Kaynak: Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.